Sikerek a Nemzetközi Kenguru matematikaversenyen

A Matematikai Tehetségekért Alapítvány (MaTe Alapítvány) minden évben megrendezi Magyarországon, a Kangourou sans Frontieres nemzetközi alapítvány által koordinált Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyt. A tavalyi verseny a járványügyi helyzet miatt elmaradt, melyet nemrégiben pótlólag megrendeztek. Ezen a versenyen iskolánk tanulói kiválóan szerepeltek! Gratulálunk!
2. évfolyam: Gárgyán Bence 12. helyezés
Felkészítő: Pál Gabriella
3. évfolyam: Szabó Zsombor 4. helyezés, Székely Júlia 9. helyezés, Schneider Viola 13. helyezés
Felkészítő: Grófné Györkös Valéria
Dombai Mira Lea 13. helyezés
Felkészítő: Dienes Viktória
Németh Csongor Bence 18. helyezés Török Dominik 19. helyezés
Felkészítő: Mikóné Kocsis Éva
4. évfolyam: Proszenyák Léna 1. helyezés Varga Petra 18. helyezés
Felkészítő: Szakonyné Feith Erika
Peresztegi-Szakály Mátyás 2. helyezés Mozsdényi Ádám 8. helyezés
Felkészítő: Kocsisné Horváth Katalin
7. évfolyam: Peresztegi-Szakály Bálint 7. helyezés Horváth Regina 13. helyezés Nagy Martin 11. hely
Felkészítő: Pup Ildikó
2023.06.02 17:31

Éneksiker online!

A világjárvány miatt sajnos minden iskolai tanulmányi versenyt lemondtak. Egy örömhírről mégis beszámolhatunk. A Zikkurat ügynökség által meghirdetett "István, a király Iskolába megy" online zenei tehetségkutató versenyben Mrakovics Míra, iskolánk 6. a osztályos tanulója bejutott a középdöntőbe! Míra a legendás rockopera Réka szóló szerepében mutatta meg különleges hangját, a legnépesebb mezőnyben. A Kárpát-medence minden tájegységéből 53 társával mérte össze tudását, Zala megyéből egyedüli indulóként! A közönség és a zsűri szavazatának átlaga alapján második helyezettként, a harmadik legmagasabb pontszámmal jutott be a középdöntőbe!

Köszönet az Eötvös Iskola közösségének a sok-sok szavazatért, a 7.b osztályos segítőknek a jelenet színpadra viteléért, Tompos-Horváth Ildikó tanárnőnek a videofelvételért, szerkesztésért, vágásért. Iskolánknak a helyszín és a jelmezek biztosításáért! Míra felkészítője: Standi Gyuláné.

A döntőbe jutásért újabb videót kell készíteni, új dallal. A második körös szavazás április 17 - május 14-ig tart, számítunk újra a közösség támogatására! A döntősök önálló, csak gyermekekből álló produkcióként mutathatják be a rockoperát a szerzőpáros támogatásával!

Mindenki szavazatára, támogatására számítunk újra!
2023.06.02 17:31

Miénk a kupa! - legeredményesebb iskola az Eötvös az angol nyelvi csapatversenyen

A Petőfi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában március 4-én rendezték meg a Smarter Together elnevezésű angol nyelvi csapatversenyt, melyen felső tagozatos diákjaink is részt vettek. Nagy büszkeségünkre és örömünkre tanulóink valamennyi évfolyamon dobogóra állhattak. Sőt, még a legeredményesebb iskola csapatának járó Petőfi-kupát is elhozták, most már másodszor.
A nyertes csapatok voltak:
5. évfolyam III. helyezés - Füzesi Dávid, Takács Bálint (5.a), Szili Zalán (5.b)
6. évfolyam III. helyezés - Bolla Barbara, Süle Olivér (6.a), Andrasek Vilmos (6.c)
7. évfolyam I. helyezés - Dormán Réka, Horváth Regina, Viola Mihály (7.e)
A csapatok felkészítő tanára: Szabó Magdolna volt.
8. évfolyam I helyezés - Bakon Enikő, Németh Flóra, Simon Regina (8.c)
A csapat felkészítő tanára Gerencsér Teodóra volt.
Gratulálunk a szép eredményhez!
2023.06.02 17:31

Riport Péter bácsival

Mit jelent az Ön számára ez a kitüntetés?
Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy engem választottak a 2019. év legjobb kosárlabda-edzőjének Zala megyében. Úgy gondolom eredményes évet zártam, ami mögött rengeteg munka van nemcsak a tavalyi, hanem az elmúlt évek folyamán is.
Mikor kezdődött edzői pályafutása?
10 évvel ezelőtt, az egyetemi diplomám megszerzésével egyidőben. 2009-ben kértek fel kosárlabda-edzőnek a ZTE KK utánpótlás csapataihoz, ahol 8 évesektől 14 éves korig edzettem a gyerekeket. Milyen nehézségekkel kellett szembenéznie munkája során?
A versenyző korosztályoknál elsősorban a sérülésből adódó nehézségek, illetve versenyidőszakban történő betegségek nehezítették a munkámat.
Milyen korosztállyal foglalkozna még szívesen?
Nagyon szeretem a kihívásokat, egy teljesen kezdő gyereket megtanítani az első mozdulatokra és ezt viszontlátni nagy élményt jelent. U16-os korosztálytól a felnőttig szívesen kipróbálnám magamat a későbbiekben.
Miért az Eötvös-iskolát választotta munkahelyéül?
2013. tanév végén lejárt a szerződésem az előző iskolámban és ekkor több lehetőségem is adódott. Hanzséros Alajos igazgató úr olyan jövőképet vázolt a testnevelés és a kosárlabda kapcsán az Eötvös-iskolában, ami az elképzeléseimnek megfelelt. Úgy gondolom, jó döntést hoztam akkor, beigazolódtak a számításaim.
A pedagógiai munkájában mit tart fontosnak?
A különféle sportágak megismerését, a sport megszerettetését, a tehetséges gyerekek kiválasztását, pallérozását.
Mikor érzi munkáját eredményesnek?
Általánosságban, ha bármelyik diákom örömét leli egy sportban, játékban - az siker. A kosárlabdázásban eredményesek akkor lehetünk, ha alázatosan belefektetjük a munkát és mindent megteszünk a céljaink eléréséhez.
Mik a céljai a jövőre nézve?
Egyre magasabb szinten szeretném a kosárlabdát oktatni. Remélem, minél több játékosom eljut majd az NB1-es csapatig! A pedagógus életpálya legmagasabb szintje jelenleg a mestertanár fokozat, szeretném ezt elérni.

Sok sikert kívánunk és gratulálunk a kitüntetéséhez!
2023.06.02 17:31

Tornász siker

Schneider Viola 3. c osztályos tanuló megyei első helyezést ért el a Torna Diákolimpia megyei döntő egyéni összetettjében. Felkészítője: Babos Sándorné Gratulálunk!
2023.06.02 17:31

Kosárlabda Diákolimpia B33 megyei döntő I. és III. hely

2019. december 12-én a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium tornatermében rendezték meg a B33 Diákolimpia megyei döntőjét.
Az "A" kategória (általános iskolai korcsoport) győztese az "Eötvös" fiú kosárlabda csapata lett, s ezzel továbbjutott a regionális döntőbe. Az intézmény másik gárdája a "Kertváros" a harmadik helyet szerezte meg. Szép volt fiúk!

Az I. helyezett gárda tagjai: Horváth Martin 8.a, Garai Dávid, Horváth Barnabás, Koller Bálint 7.e
A III. helyezett csapat játékosai: Kiss Armand 8.c, Boros Marcell, Jordán Bendegúz 6.b, Hosszú Nátán 6.c
Felkészítők: Ambrus Péter és Hanzséros Alajos

A B33 a kosárlabda egy palánkra játszott változata, melyben két 3-3 fős csapat mérkőzik meg egymással. A "tiszta" játékidő: 10 perc. A mezőnykosarak 1, a hárompontos vonalon túlról szerzett találatok 2 pontot érnek, s 21 pontnál vége a találkozónak. A támadóidő: 12 másodperc. A B33 rendkívül gyors és látványos sportág, a grund- és street- (utcai) kosárlabda játékok méltó utóda.
2023.06.02 17:31

Siker a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjében

December 7-én Budapesten a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén jártunk. Iskolánk két csapata képviselte Vas és Zala megyét ezen a megmérettetésen. A 3. és a 4. évfolyamosok versenyében is 27-27 csapat mérte össze a tudását. Diákjaink remekül helytálltak a mezőnyben! A 4. osztályosok a tavalyi tanévhez hasonlóan az idén is felállhattak a dobogóra!

3. évfolyam
7. helyezés
A csapat tagjai: Hajba Ottó, Horváth Lilla, Kovács Adél, Schneider Viola (3. c)
Felkészítő: Sóvágó Szilvia

4. évfolyam
3. helyezés
A csapat tagjai: Ágoston Bálint, Horváth Olivér, Németh Botond Csongor, Peresztegi-Szakály Mátyás (4. c)
Felkészítő: Babatiné Simon Marianna
Gratulálunk diákjainknak és felkészítőiknek a kiváló teljesítményekhez!

2023.06.02 17:31