Az ECDL Start

2003-tól új lehetőséggel bővült a már jól ismert Európai Számítógép-használói Jogosítvány (ECDL). Az EU országaiban is csak a közelmúltban bevezetett ECDL START lényege, hogy az ECDL végbizonyítvány megszerzéséhez szükséges 7 modul helyett kezdetként elegendő 4 modulvizsgát tenni ahhoz, hogy bárki, továbbra is korra és iskolai végzettségre való tekintet nélkül hozzájuthasson első, az informatikai írástudást igazoló nemzetközi bizonyítványához. Mindezek után még mindig nyitva áll az út a teljes bizonyítvány megszerzéséhez.

Az ECDL START moduljai:

  • Kötelező modulok: Operációs rendszerek; Szövegszerkesztés, Információ és kommunikáció
  • Szabadon választható modul: IT alapismeretek, vagy táblázatkezelés, vagy adatbázis kezelés, vagy prezentáció és grafika

Hogyan tovább?

Az ECDL START-ra való jelentkezéskor kapott vizsgakártya alkalmas a teljes ECDL bizonyítvány megszerzésére is. A START bizonyítvány kiállításakor tehát a hallgató visszakapja a leadott vizsgakártyát is, ily módon az eredeti regisztrációtól számított három éven belül bármikor módjában áll a fennmaradó 3 modulvizsgát is teljesíteni. Ebben az esetben újabb regisztrációs díjat kell fizetni, ami diákoknak 2000 Ft, felnőtteknek 3000 Ft.

vizsgaidőpontok

Dátum
idő
Szabad
Megjegyzés